Λύκειο Ελληνίδων της Λάρισας
GR | EN
 
 
 
 
Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις για Μαθητές
Υλικό για Μαθητές
Φωτογραφίες
Βίντεο
 
:: Αρχική » Ανακοινώσεις
 
ΣΤΙΣ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΥΛΟ 1927 Μουσική βραδιά από το Λύκειο Ελληνίδων
 
Ημερομηνία : 11-12-2013
 
 

Βραδιά παραδοσιακής μουσικής και χορού διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας, τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στις 9:30 μ.μ στο «Μύλο 1927».

Οι χορευτές, τα μέλη και οι φίλοι του Λυκείου των Ελληνίδων, αποχαιρετούν με μουσικές που αρμόζουν στις μέρες των γιορτών μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά, με τις κομπανίες των  Πέτρου Αγανάκη, Κώστα Κωστούλη.

Την προπαραμονή των Χριστουγέννων, ανάβουν τις κλαδαριές-φωτιές στη Σιάτιστα, στη Φλώρινα και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας. Μικροί και μεγάλοι συγκεντρώνονται γύρω από τη φωτιά για να γλεντήσουν, να συζητήσουν τι έκαναν το χρόνο που πέρασε, τί θα κάνουν τον επόμενο χρόνο που έρχεται, αλλά και για να χορέψουν και να τραγουδήσουν.

Παρόμοια είναι τα κίνητρα και για τη βραδινή συνάντηση του Λυκείου των Ελληνίδων, με τις  κομπανίες των χάλκινων πνευστών της Μακεδονίας του Πέτρου Αγανάκη (Χρυσοδάκτυλοι) από την Καρυδιά Έδεσσας, με κορνέτες τους Τραϊανό και Αθανάσιο Βέλκο, Νίκο Τάντση και άλλους  διαλεχτούς οργανοπαίκτες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν  την τέχνη τους. 

Η τοπική κομπανία του Κώστα Κωστούλη πλαισιωμένη από εξαιρετικούς μουσικούς, τους Θάνο Ρούμπο στο βιολί, Χρήστο Καλαμπούκα στο λαούτο,  Γιάννη Μακρυγιάννη στα κρουστά και Βασίλη Σαραντινό στο τραγούδι.

Επιστροφή »