Λύκειο Ελληνίδων της Λάρισας
GR | EN
 
 
 
 
Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις για Μαθητές
Υλικό για Μαθητές
Φωτογραφίες
Βίντεο
 
:: Αρχική » Ανακοινώσεις
 
Αναχωρεί για το Πεκίνο το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς των Κινέζων
 
Ημερομηνία : 01-02-2014
Συνοδευτικά Έγγραφα : 0070018_eft_4324.jpg  
 

Αναχωρεί για το Πεκίνο το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας καθώς έχει προσκληθεί και θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για τον εορτασμό της κινέζικης πρωτοχρονιάς στο Πεκίνο. Η αποστολή αποτελείται από 30 άτομα και θα παραμείνει στο Πεκίνο από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου. 

Η χορευτική ομάδα προετοιμάζεται σε ένα πρόγραμμα χορών και τραγουδιών δυναμικό, γεμάτο ένταση, με εναλλαγές μελωδιών, χορών, ρυθμών, τραγουδιών, ενδυμασιών αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις επιβλητικές φορεσιές του Λυκείου των Ελληνίδων της Λάρισας και τα πλούσια κοσμήματα που τις κοσμούν. Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας όπως Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, νησιά, επέλεξε ο δάσκαλος του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Δημήτρης Τσιπλακούλης. Ένα πρόγραμμα με έντονο δυναμισμό που συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να χαρακτηριστεί ως θέαμα υψηλής αισθητικής. 

Οι παραστάσεις θα γίνονται σε επιλεγμένους χώρους όπου εκτυλίσσονται ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα για τον ερχομό της νέας χρονιάς, "της χρονιάς του αλόγου".

Στο πλαίσιο του ταξιδιού, η ελληνική αποστολή θα ξεναγηθεί στο Πεκίνο αλλά και σε άλλες περιοχές της Κίνας.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη τιμητική πρόσκληση για το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας και είναι βέβαιο ότι η ελληνική αποστολή θα προβάλλει επάλξια τις αρχές και τις παραδόσεις μας, όπως έκανε μέχρι τώρα και κατά το παρελθόν στα τόσα επιτυχημένα ταξίδια του ορθώνοντας - άλλη μια φορά - την ελληνική σημαία.

Επιστροφή »