Λύκειο Ελληνίδων της Λάρισας
GR | EN
 
 
 
 
Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις για Μαθητές
Υλικό για Μαθητές
Φωτογραφίες
Βίντεο
 
:: Αρχική » Ανακοινώσεις
 
Παραδοσιακή βραδιά του Λυκείου Ελληνίδων
 
Ημερομηνία : 03-02-2015
Συνοδευτικά Έγγραφα : 0070021_fillipidis.jpg  
 

Το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας διοργανώνει παραδοσιακή βραδιά (μουσική και χορευτική) με την αυθεντική κομπανία του Νίκου Φιλιππίδη.

Ο Νίκος Φιλιππίδης μαζί με τον αδελφό του Κώστα αποτελεί έναν από τους ζωντανούς θρύλους της πολύμορφης και ζωντανής παράδοσης με καταγωγή από την Κόνιτσα της Ηπείρου. Αν και ιδιαίτερη πατρίδα του είναι η Ήπειρος, ωστόσο έχει ασχοληθεί συστηματικά με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, μελετώντας το τοπικό ηχόχρωμα. Στο ενεργητικό του έχει άφθονη δισκογραφία και έχει συμμετάσχει σε πλήθος εκδηλώσεων. Συνεργάστηκε με σπουδαία ονόματα τόσο της παραδοσιακής όσο και της έντεχνης ελληνικής μουσικής. Έχοντας αποκομίσει πλούσιες εμπειρίες από το μακρύ του ταξίδι στους δρόμους της παράδοσης εξακολουθεί να την αντιμετωπίζει με τον ίδιο σεβασμό και να την προσφέρει απλόχερα.

Η βραδιά θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 (Τσικνοπέμπτη) στο «Λιόγερμα», στις 9 μ.μ..

Ο Ν. Φιλιππίδης θα πλαισιώνεται από εξαιρετικούς μουσικούς, όπως ο Γιώργος Μαρινάκης στο βιολί , ο Κώστας Φιλιππίδης στο λαούτο, ο Γρηγόρης Δίγκας από Γουμένισσα Κιλκίς στην κορνέτα και άλλους σπουδαίους μουσικούς.

Το Λύκειο Ελληνίδων γνωστό για την επιμέλεια και την ποιότητα των εκδηλώσεων του εγγυάται μια μοναδική βραδιά στο ευαισθητοποιημένο κοινό της πόλης μας, το οποίο αναζητά εγγυήσεις ποιότητας και αυθεντικότητας. Τη βραδιά αναμένεται να παρακολουθήσουν όλοι οι φίλοι και λάτρεις της καλής παραδοσιακής μουσικής.

Για την συμμετοχή σας θα πρέπει να ενημερώνετε έγκαιρα την γραμματεία του Λυκείου, στο 2410624379 για να γίνει κράτηση θέσεων, καθημερινά μετά τις 7μ.μ. και Σάββατο πρωί 10-13.

Επιστροφή »