Λύκειο Ελληνίδων της Λάρισας
GR | EN
 
 
 
 
Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις για Μαθητές
Υλικό για Μαθητές
Φωτογραφίες
Βίντεο
 
:: Αρχική » Παραστάσεις » Τα Χάλκινα Πνευστά της Μακεδονίας
 
Τα Χάλκινα Πνευστά της Μακεδονίας
 
 

15 Σεπτεμβρίου 1998

 

Η παράσταση αυτή που επιχειρεί το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας (ΛΕΛ) είναι μια μαρτυρία, ένα ντοκουμέντο που θα φωτίσει το δρόμο των χάλκινων στην Ελλάδα.

Περίπου είκοσι πέντε κορυφαίοι δεξιοτέχνες μουσικοί, σε μια συνάντηση στο Κηποθέατρο της πόλης μας, έχουν την ευκαιρία να αντιπαραθέσουν την τέχνη τους, αλλά κυρίως με αυτοσχεδιασμούς.

Ο ήχος που προκύπτει από το συνδυασμό των χάλκινων πνευστών με το κλαρίνο και τα κρουστά έχει μια ζωντάνια και χάρη που συνυπάρχει με τις ρυθμικές αρετές των χορών. Αυτόν τον κινητό πλούτο, όπως έχει από τη συλλογική κοινοτική εμπειρία, προσπαθεί να αποδώσει η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων, παρουσιάζοντας επιλεγμένους χορούς, πότε αυτοσχεδιάζοντας, συμμετέχοντας στον αυτοσχεδιασμό των μουσικών αναπτύσσοντας βασικά κινητικά μοτίβα, καθιερωμένα από το χρόνο.

Απευθύνεται, λοιπόν, σε ένα ευαισθητοποιημένο κοινό που αναζητά εγγυήσεις ποιότητας και αυθεντικότητας. Σκοπό έχει ταυτόχρονα να προσεγγίσει το μουσικό μας πολιτισμό, που είναι ζωντανός και έχει τόσο βαθιές ρίζες, ώστε να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της εποχής και της σημερινής κοινωνίας.

Αυτό το στόχο έχει και η προσπάθειά μας να εκδώσουμε ένα συνοδευτικό μελέτημα, το οποίο θα λειτουργεί ως βοηθητικό μέσο μύησης.

 

 

 
Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή