Λύκειο Ελληνίδων της Λάρισας
GR | EN
 
 
 
 
Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις για Μαθητές
Υλικό για Μαθητές
Φωτογραφίες
Βίντεο
 
:: Αρχική » Διεθνή Φεστιβάλ » Πεκίνο 2013 - Μάγεψε τους Κινέζους το Λύκειο Ελληνίδων της Λάρισας
 
Πεκίνο 2013 - Μάγεψε τους Κινέζους το Λύκειο Ελληνίδων της Λάρισας
 
 

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

 Το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας, ανταποκρινόμενο σε άλλο ένα ιδιαίτερα τιμητικό κάλεσμα, ταξίδεψε από τις 29 Ιανουαρίου ως τις 6 Φεβρουαρίου στην Κινεζική πρωτεύουσα, για να συμμετάσχειστις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς.

   Τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων της Λάρισας, εντυπωσιαστήκαν από τον τρόπο με τον οποίο οι Κινέζοι γιορτάζουν τη δική τους Πρωτοχρονιά. Πιστοί στηνπαράδοσή τους που θέλει να υποδέχονται το νέο έτος με κρότο και λάμψη, με ποικίλες υπαίθριες εκδηλώσεις, με βεγγαλικά και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που έκαναν τη νύχτα μέρα, γιόρτασαν πανηγυρικά την έλευση της Χρονιάς του Αλόγου, ενώ και οι Κινέζοι από την πλευρά τους, εντυπωσιάστηκαν από τους χορευτές του Λυκείουτων Ελληνίδων που συμμετείχαν δίνοντας έναν αλλιώτικα όμορφο τόνο στις πρωτοχρονιάτικες εορταστικές τους εκδηλώσεις.

O δάσκαλος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Δημήτρης Τσιπλακούλης παρουσίασε ένα πρόγραμμα με έντονο δυναμισμό που συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να χαρακτηριστείως θέαμα υψηλής αισθητικής.

   Το Λύκειο των Ελληνίδων την περασμένη Παρασκευή παρουσίασε ένα δυναμικό και πλούσιο πρόγραμμα χορών στο Shijingshan amusement park- το μεγαλύτερο πάρκο τουΠεκίνου-παρουσία πολλών θεατών. Την επόμενη μέρα, συνέχισε τις εμφανίσεις του στο Badachu Park, ένα τεράστιο πάρκο με 8 βουδιστικούς ναούς, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και μεγαλύτερους λατρευτικούς χώρους για τους Κινέζους που το επισκέπτονται κάθε πρώτη και δεκάτη πέμπτη μέρα κάθε μήνα για να προσευχηθούν. Επίσης πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στην ιστορική πλατεία Τιεν Αν Μεν, όπου βρίσκεται το μαυσωλείο του Μάο τσε Τουνγκ. Το Λύκειο των Ελληνίδων εντυπωσίασε για άλλη μια φορά με τις παραδοσιακές φορεσιέςτου και με το μοναδικό τρόπο με τον οποίο παρουσίασε την ελληνική παράδοση, κερδίζοντας το χειροκρότημα και την επιδοκιμασία του ιδιαίτερα απαιτητικού και δύσκολα εκδηλωτικού κινεζικού κοινού. Οι ελληνική παράδοση, με αγωγό το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας, κατάφερε με την αμεσότητα και τη ζεστασιά που τη χαρακτηρίζει, να φέρει κοντά δύο λαούς με εντελώς διαφορετική ιδιοσυγκρασία και κουλτούρα και να ενώσει δύο από τους αρχαιότερους πολιτισμούς παγκοσμίως.

   Στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων, οι χορευτές και τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία της Κίνας, καθώς επισκέφθηκαν την Απαγορευμένη Πόλη, το Σινικό Τείχος, το Ναό του Ουρανού, το Εθνικό Μουσείο, το Ολυμπιακό Στάδιο και άλλα σημαντικά αξιοθέατα, ενώ γεύτηκαν την τοπική κουζίνα και περπάτησαν σε γραφικές γειτονιές και συνοικίες του Πεκίνου.

   Το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας κατάφερε για άλλη μία φορά να εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα και να μεταλαμπαδεύσει τον πολιτισμό και την παράδοσή της,πράγμα που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και αξία στο έργο που εδώ και χρόνιαα κούραστα επιτελεί με συνέπεια, ποιότητα και σοβαρότητα.

 

 
Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή