Λύκειο Ελληνίδων της Λάρισας
GR | EN
 
 
 
 
Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις για Μαθητές
Υλικό για Μαθητές
Φωτογραφίες
Βίντεο
 
:: Αρχική » Διεθνή Φεστιβάλ » Βαρσοβία, Πολωνία - Αύγουστος 2010
 
Βαρσοβία, Πολωνία - Αύγουστος 2010
 
 

Διεθνές Φεστιβάλ Βαρσοβίας WARSFOLK

Μετά από ένα επιτυχημένο ταξίδι πριν ένα μήνα στο Ρίμπνικ της Πολωνίας, στην Πράγα και στη Βουδαπέστη, το Λύκειο των Ελληνίδων εκπροσώπησε την πόλη της Λάρισας και τη χώρα μας εξάγοντας την παράδοσή μας στη Βαρσοβία και στο Βερολίνο πραγματοποιώντας άλλο ένα δεκαήμερο ταξίδι μέσα στο καλοκαίρι. Το Λύκειο των Ελληνίδων συμμετείχε στη Βαρσοβία στο φεστιβάλ χορού που διοργάνωσε η Εθνική Ακαδημία του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας και το υπουργείο πολιτισμού της Πολωνίας. Όλες οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα σε ένα από τα πιο όμορφα πάρκα της Βαρσοβίας σε μία εκπληκτική σκηνή όπου χιλιάδες θεατές τις παρακολούθησαν. Οι άλλες χώρες που συμμετείχαν ήταν οι: Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, Αργεντινή, Ρωσία, Αλβανία, Ινδονησία, Τουρκία, Βέλγιο. Η αποστολή του Λυκείου των Ελληνίδων παρουσίασε ένα πρόγραμμα χορών και τραγουδιών με συνεχείς ρυθμικές και χορευτικές εναλλαγές. Σε μία εξαιρετικά σύγχρονη σκηνή οι χορευτές του Λυκείου παρουσίασαν την ελληνική παράδοση μέσα από τους χορούς, τα τραγούδια, τις φορεσιές μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό. Με τη χορευτική δεινότητα, τις επιβλητικές τους φορεσιές και τις γρήγορες εναλλγές μελωδιών, χορών και τραγουδιών τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων εντυπωσίασαν την πρωτέουσα της Πολωνίας.

Το Λύκειο των Ελληνίδων διακρίθηκε αποσπώντας τα ενθουσιώδη κολακευτικά σχόλια και τις επευφημίες του κοινού της Βαρσοβίας, το οποίο εκδήλωσε το θαυμασμό του για την ελληνική ομάδα.

Στο τέλος της συνάντησης ο διευθυντής της Ακαδημίας χορού της Πολωνίας Krzysztof Gasiorek συγχάρηκε την αποστολή λέγοντας ότι πρόκειται για μια εξαιρετική χορευτική ομάδα, η οποία παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο την παράδοση της Ελλάδας, ενώ εξέφρασε το θαυμασμό του για τις φορεσιές και τα κοσμήματα του Λυκείου. Την αποστολή του Λυκείου των Ελληνίδων δέχτηκαν και φιλοξένησαν στο Δημαρχείο και στο Κυβερνείο αντίστοιχα η δήμαρχος της Βαρσοβίας Hanna Gronkiewicz - Waltz και ο κυβερνήτης Adam Struzik.

Ακόμη ο απεσταλμένος της ελληνικής πρεσβείας κ. Θεόδωρος Ξυπολιάς παρέστη στην τελετή λήξης του φεστιβάλ και παρακολούθησε την εμφάνιση του Λυκείου εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες για την αξιοπρεπή εκπροσώπηση τις χώρας μας στη Βαρσοβία.

Μεγάλη τιμή για το Λύκειο των Ελληνίδων, το οποίο σε κάθε του εγχείρημα αποδεικνύει ότι αγγίζει με σεβασμό και σοβαρότητα την ελληνική παράδοση.

Μοναδική εμπειρία για τα μέλη του Λυκείου ήταν η συμμετοχή του στην παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της Βαρσοβίας ιδιαίτερα στην παλιά πόλη. Χιλιάδες Πολωνοί έδειχναν το θαυμασμό τους ζώντας τον παλμό της αποστολής.

Η αποστολή στο πλαίσιο του ταξιδιού της στην Πολωνία ξεναγήθηκε στη Βαρσοβία και στην ευρύτερη περιοχή, επισκέφθηκε πολλά αξιοθέατα και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τη γενέτειρα του Φρ. Σοπέν και της Μ. Κιουρί. Ιδιαίτερα όμορφη η παλιά πόλη καθώς και τα απέραντα πάρκα στο κέντρο της πόλης μάγεψαν τα μέλη του Λυκείου. Τη Δευτέρα 23 Αυγούστου η χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων συνέχισε το ταξίδι της στο Βερολίνο, όπου ξεναγήθηκε στα σημαντικότερα αξιοθέατα και απόλαυσε για ένα τριήμερο τη γερμανική πρωτέουσα.

Στο ταξίδι συνόδεψαν τη χορευτική ομάδα εκ μέρους του Δ.Σ. η πρόεδρος κ. Θ. Ζητωνούλη, τα μέλη της ιματιοθήκης κ. Ε. Γκιομόση, Α. Δημόσιου, η γεν. γραμματέας Μ. Παπαπούλιου και φυσικά ο δάσκαλος χορού κ. Δημήτρης Τσιπλακούλης.

 

 

 

 
Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή