Λύκειο Ελληνίδων της Λάρισας
GR | EN
 
 
 
 
Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις για Μαθητές
Υλικό για Μαθητές
Φωτογραφίες
Βίντεο
 
:: Αρχική » Διεθνή Φεστιβάλ » Μάϊος 2018, Το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας γοήτευσε τους Ισπανούς
 
Μάϊος 2018, Το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας γοήτευσε τους Ισπανούς
 
 

     Το Λύκειον των Ελληνίδων της Λάρισας, ανταποκρίθηκε για άλλη μια φορά σε ένα ιδιαίτερα τιμητικό κάλεσμα και ταξίδεψε από τις 9 έως τις 15 Μαΐου στη Βαλένθια της Ισπανίας προκειμένου να συμμετάσχει σε μια σημαντική πολιτιστική διεθνή συνάντηση.

Η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων της πόλης μας έδωσε τρεις παραστάσεις οι οποίες έλαβαν χώρα σε επιλεγμένα θέατρα στη Βαλένθια και στη μεσαιωνική πόλη Καστεγιόν (Castellόn). Ο δάσκαλος του ΛΕΛ Δημήτρης Τσιπλακούλης προετοίμασε και παρουσίασε ένα πρόγραμμα με έντονο δυναμισμό και γρήγορες εναλλαγές μελωδιών, χορών, ρυθμών, τραγουδιών, ενδυμασιών, που ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τις επιβλητικές φορεσιές του Λυκείου των Ελληνίδων, και τα πλούσια κοσμήματα που τις κοσμούν και ταξίδεψε τους Ισπανούς σε όλη τη Ελλάδα από την Κρήτη ως τη Μακεδονία και από το Αιγαίο ως τον Πόντο. Οι θεατές, τόσο ο απλός κόσμος όσο και οι διοργανωτές  συγκινήθηκαν και ενθουσιάστηκαν από τον πλούτο αλλά και την ποιότητα του ελληνικού πολιτισμού και καθηλώθηκαν από το θέαμα το οποίο χαρακτήρισαν οι ίδιοι ως ένα θέαμα υψηλής αισθητικής. Το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας για άλλη μια φορά απέδειξε πως αποτελεί τον καλύτερο, τον ικανότερο και τον πιο αποτελεσματικό πρεσβευτή του ελληνικού πολιτισμού διεθνώς αφού καταφέρνει να προβάλλει με σεμνότητα και απλότητα όλα αυτά τα στοιχεία της ελληνικής παράδοσης που μιλούν στις καρδιές του κόσμου και συγκινούν ακόμα και το πιο δύσκολο κοινό. Οι μουσικοί που συνόδευσαν την αποστολή είναι η φημισμένη κομπανία χάλκινων πνευστών του Ζώρα από τη Γουμένισσα Κιλκίς.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ οι χορευτές και τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων, είχαν την ευκαιρία να γευτούν την εξαίρετη τοπική κουζίνα, να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία, τις γραφικές γειτονιές της πόλης, καθώς και τη σύγχρονη πόλη της Βαλένθια αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Το Λύκειον των Ελληνίδων εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα μεταλαμπάδευσε τον πολιτισμό και την παράδοσή της, γεγονός που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και αξία στο έργο του που εδώ και χρόνια ακούραστα επιτελεί με συνέπεια, ποιότητα και σοβαρότητα.

 

 
Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή