Λύκειο Ελληνίδων της Λάρισας
GR | EN
 
 
 
 
Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις για Μαθητές
Υλικό για Μαθητές
Φωτογραφίες
Βίντεο
 
:: Αρχική » Διεθνή Φεστιβάλ » Νότια Κορέα - Σεπτέμβριος 2014
 
Νότια Κορέα - Σεπτέμβριος 2014
 
 

Το ΛΕΛ στη Seoul και Cheonan (Νότια Κορέα). Η ελληνική φορεσιά μάγεψε τους κορεάτες

Το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας, για μια ακόμη φορά, όχι μόνο εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα και τη Λάρισα, αναδεικνύοντας έτσι τον ελληνικό πολιτισμό στο εξωτερικό, αλλά κατόρθωσε να διακριθεί και να αποσπάσει ένα σημαντικό βραβείο, στο σημαντικότερο ίσως φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του κόσμου: αυτό της Τσεονάν-Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Σ’ αυτή τη μακρινή ασιατική χώρα, πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο και ποιοτικότερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στον κόσμο, στις πόλεις Σεούλ και Τσεονάν με την συμμετοχή αυστηρά επιλεγμένων χορευτικών σχημάτων και στόχο την ανάδειξη των παραδοσιακών χορών κάθε χώρας. Το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας, είχε την τιμή να συγκαταλέγεται φέτος στις 23 χώρες που έλαβαν μέρος και να εντυπωσιάσει το κοινό που παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τις επταήμερες εκδηλώσεις της διοργάνωσης.

Κάτω από την καθοδήγηση του δασκάλου του Λυκείου Δημήτρη Τσιπλακούλη, οι χορευτές του παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό και άρτιο πρόγραμμα με δυναμικούς χορούς από διάφορες περιοχές της χώρας μας, μαγεύοντας το κοινό της ασιατικής χώρας. Και, επειδή το φεστιβάλ είχε και διαγωνιστικό χαρακτήρα, πέρα από την αξιόλογη θέση που κατέκτησαν, έφυγαν από την Τσεονάν με το βραβείο της καλύτερης φορεσιάς.

Αρτια ήταν και η οργανωτική δομή του φεστιβάλ. Η οργανωτική επιτροπή, φρόντισε να καλύψει τις επταήμερες εκδηλώσεις με διάφορα, επίκεντρο των οποίων ήταν ο χορός φυσικά. Έτσι, δεκάδες ομάδες από διάφορές πόλεις της χώρας παρουσίασαν όλα σχεδόν τα είδη του χορού (από μοντέρνο και μπαλέτο, μέχρι μπρεϊκντανς και χιπ-χοπ), ενώ διάσημοι τραγουδιστές της Κορέας έδωσαν συναυλίες τους στη μεγάλη σκηνή, όπου πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ…

Η αποστολή παράλληλα ξεναγήθηκε στις δύο πόλεις Σεούλ και Τσεονάν και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την αλματώδη πρόοδο σε επίπεδο αρχιτεκτονικό, πολιτιστικό,και τεχνολογικό.

Το σημαντικότερο όλων, όμως, ήταν η μεγάλη εμπειρία που γεύτηκαν τα μέλη της χορευτικής ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων της πόλης, παίρνοντας μέρος σε ένα σημαντικό, ποιοτικό και ανταγωνιστικό φεστιβάλ…

 

 
Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή