Λύκειο Ελληνίδων της Λάρισας
GR | EN
 
 
 
 
Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις για Μαθητές
Υλικό για Μαθητές
Φωτογραφίες
Βίντεο
 
:: Αρχική » Διεθνή Φεστιβάλ » Ρύμπνικ, Πολωνία - Ιούνιος 2008
 
Ρύμπνικ, Πολωνία - Ιούνιος 2008
 
 

Μέρες Πολιτισμού, εκπροσωπώντας το Δήμο της Λάρισας

Από τις 18 έως 22 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Ρύμπνικ της Πολωνίας, αδελφοποιημένη πόλη με τη Λάρισα.

Στις εκδηλώσεις αυτές φέτος ο Δήμος Λαρισαίων συμμετείχε με το Λύκειο Ελληνίδων εκπρόσωπο από το χώρο της παράδοσης και τους Busy Tone από το χώρο της σύγχρονης μουσικής προσέγγισης.

Το Λύκειο των Ελληνίδων εντυπωσίασε το Ρύμπνικ με το πρόγραμμά του, που σχεδίασε ο υπεύθυνος χορού του Λυκείου Δημήτρης Τσιπλακούλης. Ήταν ένα πρόγραμμα δυναμικό, γεμάτο ένταση, με πολλές και γρήγορες εναλλαγές μελωδιών, χορών, ρυθμών, τραγουδιών, ενδυμασιών, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις επιβλητικές φορεσιές του ΛΕΛ και τα πλούσια κοσμήματα που τις κοσμούσαν. Η κομπανία με τα χάλκινα του Σέρκου από τη Γουμένισσα συνέβαλε με εντυπωσιακό τρόπο. Τα μέλη της χορευτικής ομάδας του ΛΕΛ προσέγγισαν τους χορούς μας με υφολογική επιδεξιότητα και τους απέδωσαν με ζωντάνια και αυθορμητισμό.

Το τοπικό μουσικό σύνολο Busy Tone παρουσίασε πρόγραμμα ελληνικής και ξένης μουσικής που ξεσήκωσε το νεανικό κοινό του Ρύμπνικ.

Στις εκδηλώσεις αυτές εκ μέρους του Δήμου συμμετείχαν o πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κ. Γιαννούλας, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Μ. Τσακίρης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ν. Κουτσομάρκος οι οποίοι εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για την παρουσία αυτή του Λυκείου.

Την απόλυτη ικανοποίηση εξέφρασε και από πλευράς του ΛΕΛ η πρόεδρος κ. Θ. Ζητωνούλη και η αντιπρόεδρος κ. Δ. Αποστολοπούλου οι οποίες συμμετείχαν στο ταξίδι. Η αποστολή των Λαρισαίων μετά το πέρας των εκδηλώσεων συνέχισε την περιήγηση της στην Πολωνία, διαμένοντας και γνωρίζοντας την Κρακοβία, το Ζακοπάνε και τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

 

 

 

 
Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή