Λύκειο Ελληνίδων της Λάρισας
GR | EN
 
 
 
 
Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις για Μαθητές
Υλικό για Μαθητές
Φωτογραφίες
Βίντεο
 
:: Αρχική » Διεθνή Φεστιβάλ » Βελιγράδι, Σερβία - Μάιος 2016
 
Βελιγράδι, Σερβία - Μάιος 2016
 
 

Ο Δήμος Βελιγραδίου, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Σερβία, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού,ο Τουριστικός Οργανισμός της Σερβίας και ο Τουριστικός Οργανισμός του Βελιγραδίου, διοργάνωσαν τριήμερες εκδηλώσεις στο Βελιγράδι από την Παρασκευή 13 μέχρι και την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 αφιερωμένες στην Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις τελούσαν υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι. Για άλλη μια φορά, τιμητικά για την πόλη μας, προσκλήθηκε το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας σε μια εκδήλωση κύρους για την Ελλάδα με σκοπό να παρουσιάσει την ελληνική παράδοση.

Eν όψει της εκδήλωσης "Ελληνικό Σαββατοκύριακο", ο Πρέσβης κ.Κωνσταντίνος Οικονομίδης υποδέχθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία Βελιγραδίου το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας. Την επόμενη μέρα, η αποστολή του ΛΕΛ στο Βελιγράδι,  στην πλατεία της Δημοκρατίας, παρουσίασε   ένα άρτιο πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον το Σάββατο 15 Μαΐου 2016,  στο κρατικό κανάλι PTC 1, το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στο Βελιγράδι σε εκπομπή με ιδιαίτερα υψηλή τηλεθέαση. Πρόκειται για την πλέον δημοφιλή εκπομπή στην Σερβία με 3 εκατομμύρια θεατές στο εσωτερικό, αλλά και με υψηλή τηλεθέαση στο εξωτερικό!

Στο ταξίδι αυτό το ΛΕΛ συνόδεψαν οι μουσικοί: Κώστας Κωστούλης στο κλαρίνο, Λευτέρης Γάλλος στο βιολί, Καβαλλιεράτος Σπύρος στο λαούτο, Μακρυγιάννης Γιάννης στα κρουστά, Δάφνη Τζίκα στο τραγούδι.

Τέλος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε συναυλία από τους Λαρισαίους μουσικούς, οι οποίοι παρουσίασαν  ένα ποιοτικό πρόγραμμα  με δημιουργίες των Μ. Θεοδωράκη,  Μ. Χατζηδάκη, Σ. Ξαρχάκου, Μ. Λοΐζου.  Οι καταξιωμένοι μουσικοί, Σπύρος Καβαλλιεράτος κιθάρα και τραγούδι, Αλέξανδρος Τσιωνάς κιθάρα και τραγούδι, Σακκάς Αποστόλης μπουζούκι,  Λαγκούρας Πέτρος  πλήκτρα, και Καραμανιώλας Γιάννης  μπάσο δημιούργησαν μία εκρηκτική ατμόσφαιρα προσφέροντας στιγμές χαράς και συγκίνησης στο κοινό.
Το βίντεο της εμφάνισης του ΛΕΛ στην κρατική τηλεόραση της Σερβίας.Στις φωτογραφίες:

-Η αποστολή στην Ελληνική Πρεσβεία Βελιγραδίου με τον Πρέσβη κ.Κωνσταντινο Οικονομίδη.

Στο πλατό της Σερβικής Τηλεόρασης (PTC-1)

Η Παράσταση του ΛΕΛ στο κέντρο του Βελιγραδίου στην πλατεία της Δημοκρατίας, δίπλα από το άγαλμα του Μιχαήλ.
 
Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή