Λύκειο Ελληνίδων της Λάρισας
GR | EN
 
 
 
 
Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις για Μαθητές
Υλικό για Μαθητές
Φωτογραφίες
Βίντεο
 
:: Αρχική » Διεθνή Φεστιβάλ » Ρύμπνικ, Πολωνία - Ιούνιος 2010
 
Ρύμπνικ, Πολωνία - Ιούνιος 2010
 
 

Μέρες Πολιτισμού, εκπροσωπώντας το Δήμο της Λάρισας

Από τις 16 έως 20 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Ρίμπνικ της Πολωνίας, αδελφοποιημένη πόλη με τη Λάρισα.

Το Λύκειο των Ελληνίδων εντυπωσίασε το Ρίμπνικ με το πρόγραμμά του, το οποίο σχεδίασε ο υπεύθυνος χορού του Λυκείου Δημήτρης Τσιπλακούλης. Ήταν ένα πρόγραμμα δυναμικό, γεμάτο ένταση, με πολλές και γρήγορες εναλλαγές μελωδιών, χορών, ρυθμών, τραγουδιών, ενδυμασιών, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις επιβλητικές φορεσιές του ΛΕΛ και τα πλούσια κοσμήματα που τις κοσμούσαν. Τα μέλη της χορευτικής ομάδας του ΛΕΛ προσέγγισαν τους χορούς μας με υφολογική επιδεξιότητα και τους απέδωσαν με ζωντάνια και αυθορμητισμό.

Στις εκδηλώσεις αυτές εκ μέρους του Δήμου συμμετείχαν o πρόεδρος του Ο.Κ.Π. Δήμου Λαρισαίων κ. Λέτσιος Κλεάνθης, η κ. Ελένη Ξυνοπούλου πρόεδρος της ΔΕΚΕΛ και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ν. Κουτσομάρκος οι οποίοι εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για την παρουσία αυτή του Λυκείου. Επίσης, εκ μέρους του Δ.Σ του Λυκείου των Ελληνίδων συμμετείχε στην αποστολή η κ. Σούλα Γκορτσίλα.

Τις εμφανίσεις του ΛΕΛ παρακολούθησαν πλήθος κόσμου καθώς και οι τοπικές αρχές της πόλης του Ρίμπνικ, ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, αναγνωρίζοντας ότι η παρουσία του Λυκείου Ελληνίδων ήταν από τα πλέον ενδιαφέροντα σχήματα που συμμετείχαν καθ`όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φιλοξενία των αρχών του Ρίμπνικ προς την ελληνική αποστολή ήταν εξαιρετική.

Η αποστολή των Λαρισαίων μετά το πέρας των εκδηλώσεων συνέχισε την περιήγηση, διαμένοντας και γνωρίζοντας την Κρακοβία, την Πράγα και τη Βουδαπέστη.

 

 

 

 
Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή