Λύκειο Ελληνίδων της Λάρισας
GR | EN
 
 
 
 
Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις για Μαθητές
Υλικό για Μαθητές
Φωτογραφίες
Βίντεο
 
:: Αρχική » Διεθνή Φεστιβάλ » Βαρκελώνη, Ισπανία - Σεπτέμβριος 2004
 
Βαρκελώνη, Ισπανία - Σεπτέμβριος 2004
 
 

Παγκόσμιο Πολιτιστικό Forum

Το παγκόσμιο πολιτιστικό Forum, το οποίο γίνεται κάθε τρία χρόνια, ανέλαβε παράλληλα με τις άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις τη διοργάνωση του διεθνούς μεσογειακού φεστιβάλ παραδοσιακού χορού, μουσικής και παραδοσιακών τεχνών. Το διεθνές φεστιβάλ της Μεσογείου είναι μια πρόταση της UNESCO, που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια σε μία μεσογειακή χώρα. Στο διεθνές αυτό φεστιβάλ της μεσογείου συμμετείχε το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας μαζί με άλλα χορευτικά σχήματα σχεδόν από όλες τις χώρες της μεσογείου.

Η συμμετοχή του Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας προήλθε μετά από αναζήτηση της UNESCO ώστε να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα όπως και οι άλλες χώρες από αντιπροσωπευτικά και αξιόλογες χορευτικές ομάδες. Για το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας τα διαπιστευτήρια αυτή τη φορά δόθηκαν τόσο από το Υπουργείο πολιτισμού, όσο και από το Λύκειο των Ελληνίδων της Αθήνας το οποίο είπε επί λέξει ότι "πρόκειται για τη καλύτερη χορευτική ομάδα στη Ελλάδα".

Οι Iσπανοί με τόση παράδοση, ξεχώρισαν από τη πρώτη ημέρα το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας σαν το γρούπ που αποδείδει εξαιρετικά την παράδοση αλλά και σαν το γρούπ με τις εξαιρετικές φορεσιές. Αυτός είναι ο λόγος που καταχειροκροτήθηκε.

 

 

 

 
Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή