Λύκειο Ελληνίδων της Λάρισας
GR | EN
 
 
 
 
Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις για Μαθητές
Υλικό για Μαθητές
Φωτογραφίες
Βίντεο
 
:: Αρχική » Διεθνή Φεστιβάλ » Πεκίνο 2017, εορτασμός Kινέζικης Πρωτοχρονιάς
 
Πεκίνο 2017, εορτασμός Kινέζικης Πρωτοχρονιάς
 
 

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

Το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας, ανταποκρινόμενο σε άλλο ένα ιδιαίτερα τιμητικό κάλεσμα, από το Δήμο του Πεκίνου ταξίδεψε από τις 26 Ιανουαρίου ως τις 6 Φεβρουαρίου στην Κινεζική πρωτεύουσα, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς.

Τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων της Λάρισας, εντυπωσιαστήκαν από τον τρόπο με τον οποίο οι Κινέζοι γιορτάζουν τη δική τους Πρωτοχρονιά. Πιστοί στην παράδοσή τους που θέλει να υποδέχονται το νέο έτος με κρότο και λάμψη, με ποικίλες υπαίθριες εκδηλώσεις, με βεγγαλικά και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που έκαναν τη νύχτα μέρα, γιόρτασαν πανηγυρικά την έλευση της Χρονιάς του Κόκκορα, ενώ και οι Κινέζοι από την πλευρά τους, εντυπωσιάστηκαν από  τους χορευτές του Λυκείου των Ελληνίδων  που συμμετείχαν δίνοντας έναν αλλιώτικα όμορφο τόνο στις πρωτοχρονιάτικες εορταστικές τους εκδηλώσεις.

   Το Λύκειο των Ελληνίδων παρουσίασε ένα δυναμικό και πλούσιο πρόγραμμα χορών σε ανοιχτό χώρο μέσα σε ένα από τα διασημότερα πάρκα του Πεκίνου στο Shijingshan amusement park- το μεγαλύτερο πάρκο - παρουσία χιλιάδων θεατών. Επίσης πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στην ιστορική πλατεία Τιεν Αν Μεν, όπου βρίσκεται το μαυσωλείο του Μάο τσε Τουνγκ. Ο δάσκαλος του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Δημήτρης Τσιπλακούλης παρουσίασε ένα πρόγραμμα χορών με έντονο δυναμισμό από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας δίνοντας το στίγμα της εθνικής παράδοσης της Ελλάδας. Το Λύκειο των Ελληνίδων εντυπωσίασε για άλλη μια φορά με τις παραδοσιακές φορεσιές του και τα κοσμήματά του μέσα από ένα θέαμα υψηλής αισθητικής, κερδίζοντας το χειροκρότημα και την επιδοκιμασία του ιδιαίτερα απαιτητικού κινεζικού κοινού, αγκάλιασε με θέρμη την αποστολή του Λυκείου. Η ελληνική παράδοση, με αγωγό το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας, κατάφερε με την αμεσότητα και τη ζεστασιά που τη χαρακτηρίζει, να φέρει κοντά δύο λαούς με εντελώς διαφορετική ιδιοσυγκρασία και κουλτούρα και να ενώσει δύο από τους αρχαιότερους πολιτισμούς παγκοσμίως. Ιδιαίτερα συγκινητική και ταυτόχρονα τιμητική για την ελληνική παράδοση ήταν η αποδοχή του κόσμου καθώς όπως τόνιζαν έβλεπαν από κοντά τον πολιτισμό της Σίλα δηλ. της Ελλάδας. Σιλά σημαίνει η χώρα με τον σπουδαίο αρχαίο πολιτισμό.

   Στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων, οι χορευτές και τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία της Κίνας, καθώς επισκέφθηκαν την Απαγορευμένη Πόλη, το Σινικό Τείχος, το Ναό του Ουρανού, το Εθνικό Μουσείο, το Ολυμπιακό Στάδιο και άλλα σημαντικά αξιοθέατα, ενώ γεύτηκαν την τοπική κουζίνα σε υπέροχα εστιατόρια με άρωμα Ανατολής και περπάτησαν σε γραφικές γειτονιές και συνοικίες του Πεκίνου.

   Το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας κατάφερε για άλλη μία φορά να εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα και να μεταλαμπαδεύσει τον πολιτισμό και την παράδοσή της, πράγμα που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και αξία στο έργο που εδώ και χρόνια ακούραστα επιτελεί με συνέπεια, ποιότητα και σοβαρότητα.

 
Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή