Λύκειο Ελληνίδων της Λάρισας
GR | EN
 
 
 
 
Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις για Μαθητές
Υλικό για Μαθητές
Φωτογραφίες
Βίντεο
 
:: Αρχική » Διεθνή Φεστιβάλ » Ισραήλ - Ιούνιος 2012
 
Ισραήλ - Ιούνιος 2012
 
 

27ο Διεθνές Φεστιβάλ MAATAF

Η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου 2012 πραγματοποίησε ένα δωδεκαήμερο ταξίδι στο Ισραήλ. Ήταν ένα μεγαλειώδες ταξίδι, ένα ταξίδι κύρους για το Λύκειο των Ελληνίδων, αλλά και μεγάλων εμπειριών για όλους όσους συμμετείχαν στην αποστολή.

Έδωσε συνολικά οκτώ παραστάσεις σε μεγάλες πόλεις του Ισραήλ: Ramla, στην αραβική πόλη Zemer, στη Rishon LeZion, στο Tel Aviv, στο Hod Hasharon, στο Ashkelon, στη Haifa και στη Holon.

Με τις παραστάσεις αυτές το Λύκειο των Ελληνίδων έκανε αίσθηση τόσο στους υπευθύνους του Υπουργείου Πολιτισμού όσο και στο κοινό του Ισραήλ ως προς τον τρόπο που παρουσιάζει την παράδοση της χώρας του. Η απόδοση των χορών σε συνδυασμό με τις επιβλητικές φορεσιές και το έμψυχο ώριμο υλικό χαρακτηρίστηκε απ` όλους ο πλέον αυθεντικός τρόπος έκφρασης.

Επισημαίνουμε την παράσταση στο επιβλητικό θέατρο Palace of Culture στη Rishon LeZion, τέταρτη πόλη σε πληθυσμό στο Ισραήλ. Το θέατρο ήταν κατάμεστο από χιλιάδες θεατές που πήγαν να παρακολουθήσουν την παράσταση. Χάρη στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του, την ηχητική υποδομή και το σύγχρονο εξοπλισμό, το Λύκειο των Ελληνίδων κατάφερε να πραγματοποιήσει μία από τις αρτιότερες εμφανίσεις του. Το ίδιο και στο εντυπωσιακό θέατρο του στρατιώτη του Tel Aviv, καθώς και σε άλλες πόλεις.

Όλες οι παραστάσεις στο Ισραήλ ήταν επιμελημένες, στημένες με άριστους κανόνες θεάτρου, ενώ το κοινό που τις παρακολούθησε ήταν εξαιρετικά ενθουσιώδες.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού στο Ισραήλ η αποστολή του Λυκείου έκανε διήμερη ξενάγηση στην Ιερουσαλήμ, στους Αγίους Τόπους, στη Ναζαρέτ, στην πανέμορφη Haifa, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Ισραήλ και βέβαια στο Tel Aviv. Ακόμη ξεκουράστηκε και ξεναγήθηκε στη Νεκρά Θάλασσα όπου και κολύμπησε.

Στο τέλος αυτής της επιτυχημένης δωδεκαήμερης περιοδείας, η αποστολή του Λυκείου των Ελληνίδων επισκέφτηκε και πάλι την Ιερουσαλήμ και τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων είχαν την ευκαιρία να γίνουν δεκτά από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος υποδέχτηκε την ομάδα και μέσα σ΄ένα κλίμα συγκίνησης, αναφέρθηκε εκτενώς στην σπουδαιότητα και την ιστορικότητα της Ιερουσαλήμ καθώς και στο ρόλο του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων στην περιοχή. Ο Πατριάρχης Θεόφιλος εντυπωσιάστηκε από την επίσκεψη τόσο νέων ανθρώπων στο Πατριαρχείο και εξήρε το σπουδαίο έργο του Λυκείου των Ελληνίδων καθώς και την σπουδαιότητα της παρουσίασης των ελληνικών χορών και της παράδοσής μας στο Ισραήλ. Επίσης μίλησε εκτενώς για την αξία των ελληνικών χορών καθώς και τη διαφορά τους με τα άλλα είδη χορών.

Ο δάσκαλος του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Δημήτρης Τσιπλακούλης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την εξαιρετική τιμή που έγινε στα μέλη του ΛΕΛ αποκαλώντας το Πατριαρχείο στυλοβάτη της Ορθοδοξίας σε μια ιστορική και ιδιαίτερη περιοχή. Ευχήθηκε στον Πατριάρχη καλή δύναμη στη συνέχιση του έργου του και πρόσφερε χειροποίητο κόσμημα, έναν δικέφαλο σταυραετό, σύμβολο του Βυζαντίου, της θρησκείας μας και της πατρίδας μας, που κατασκευάστηκε με ιδιαίτερο τρόπο από τεχνίτες της περιοχής μας.

Για άλλη μια φορά το Λύκειο Ελληνίδων της πόλης μας κάνει μια σημαντική εξαγωγή πολιτισμού τονίζοντας την παρουσία της Ελλάδας και της Λάρισας στον παγκόσμιο χάρτη.

 

 

 

 
Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή

Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή        Προβολή